En månad i Virginia

2013-09-30

I fredags så fick jag uppleva mitt första football game. Det var en hemmamatch mot något lag i West Virginia. 
 
Eftersom mitt high school ligger i en småstad, så samlas hela "stans" befolkning när det är football game och det blir snarare en social aktivitet där man hänger med folk, äter mat och småkollar på matchen. (Jag har svårt att kalla Riner för stad. Centrumet består av en Subway, bensinmack och någon liten restaurang. Typ som Skarpäng, fast mindre haha).
 
Anyway, vi vann!!!! 4-0 till Auburn Eagles. Sedan så showade cheerleaderna och the marching band i pauserna. De flesta av mina närmare vänner är cheerleaders och min värdbror Alex är med i marching band, så det var otroligt kul att se. De var så duktiga!
 Såhär ser det princip ut varje morgon här. Det är en läskigt tjock dimma, men också väldigt fin. Dock, så har den nästan orsakat att jag missat skolbussen pga inte sett bussen komma. 
Här har ni en typisk kvällshimmel. Så otroligt magnifika solnedgångar här att jag varje gång vill springa ut och knäppa lite kort med kameran.
I lördags så var det vinfestival på the winery och det kom över hundra människor. Jag hängde där på förmiddagen och hjälpte till med att fotografera.
 
Sedan hämtade Jennie, och hennes mamma upp mig för att åka till shoppingcentrumet i Christiansburg. Jennie visade mig alla slags affärer samt hennes favoritbutiker. Det känns bra för hon verkar tycka om samma stil som jag. Jag kom i alla fall hem med denna klänning, springshorts, sketchpad, pennor och vs-underkläder. 
Innan jag fick skjuts hem igen, så svängde vi förbi Jennies hus. Hon bor öppet så att man ser jättefin utsikt åt alla håll. De har bland annat en massa getter (!!!) och jag har ju en svag kärlek för dem. Grannen har en häst med ett föl som dök upp vid hennes staket när vi stod och pratade. Dör så söta. Ska förresten snart rida för jag känner en tjej som har en hästfarm! Haha hjälp jag är på väg till att bli en lantis!

Bröllopsfestival

2013-09-23
 
Idag så åkte Melissa, Angie och jag till en bröllopsfestival i Radford. Vi höll vinprovning för alla möjliga människor, som på olika sätt planerade bröllop. Det bjöds på en massa god mat, så kan väl erkänna att äta var min sysselsättning under dagen. Det var i alla fall en otroligt fin och rolig dag.
 
(P.S. Fortfarande ingen dator och vill slänga mobilen i väggen pga så jobbig att blogga med = dåliga inlägg dåliga bilder. Listan kan göras lång, men just saying det är orsaken till att jag ogillar att blogga)

De senaste dagarna

2013-09-22
Eftersom Rik är väldigt allergisk mot räkor och var i Ukraina med jobbet hela veckan, så passade resten av oss på att äta japanskt på ett ställe i Christiansburg i torsdags. Det var helt otroliga portioner så vi fick lådor att ta hem resterna i. Gööörgott var det.
 Igår så åkte juniors och seniors på en kort field trip till Radford University. Det var en slags college-mässa. Det gav ju inte mig något, men jag fick i alla fall se Radford, vilket var kul. Det här är ursprungligen en snapchat och ni ser Karlie som jag umgås mycket med. Hon är cheerleader och alla cheerleaders hade dräkter på för att det var football game igår. Vi vann!! Tre matcher i rad nu.
Idag så hängde jag med mitt cross country-lag, som skulle springa "Mud run" i Salem. Det är ett 3 miles långt lopp och man springer upp/ner för berg, genom floder och kravlar i lera. Tyvärr så är jag för ny i laget för att kunna få vara med och tävla, men kom för att titta på och heja. Dessutom sprang vi loppet som uppvärmning (allt utom det skitiga delarna då). Det gick otroligt bra för dem. Det blev tre vinster och en andra plats. 
 
Själva träningarna går lättare och lättare, även om det är tufft. Det känns ovant att springa 7-10 km per dag från att inte ha sprungit någonting i princip. Min coach är schysst fast han ser alltid till att vi jobbar 100 %.

2 veckor i Virginia

2013-09-15
 
Idag så är det två veckor sedan jag anlände till Virginia. Det känns på ett sätt som att tiden har gått superfort, men på ett annat som att jag har bott här i flera månader. Allt nytt har börjat sjunka och jag tror att jag börjar finna min vardag. 
 
Den här helgen så har vi haft ett bröllop på the winery, därav bilderna med tomtebloss och partytält. Det var en häftig upplevelse att se ett typiskt amerikansk bröllop och hela kvällen bestod av dans och glädje. 
 
Senare på natten så fick jag se hur själva vindruvspressningen går till. Det ska bli något vin som liknar Chardonnay. Nästa gång ska jag se till att få trampa vindruvorna också! 
 
Idag så åkte Rik med jobbet till Ukraina för en vecka. Vi som var kvar här hemma gjorde american pancakes till frukost, vilket verkar vara en tradition. 
 
Nu så ska jag återigen försöka fixa min dators internet som inte funkar. Bloggar nämligen hela tiden från mobilen här och jag får panik varenda gång pga så segt. Dessutom vill jag visa mer bilder från min systemkamera (t.ex NY). Önska mig lycka till hehe.

Senaste skolveckan

2013-09-15
Senaste veckan har ägnats åt skola skola skola. Som tur är, så är det inte bara svåra engelskläxor som gör mig för upptagen. Jag har börjat med cross country sedan i torsdags. Där har jag lärt känna framförallt en tjej som heter Lindsey och hon är jättegullig. Cross country i säg är jättetungt just nu för jag är inte alls in shape. Dock så känner jag mig så duktig efter en tuff träning, så det är värt slitet. I skolan så har jag många lektioner med Jennie (som ni hittar på tredje bilden). Hon är också ny i skolan och vi har väldigt kul tillsammans.

Baseball game och high school

2013-09-07
Hej på er! Förlåt för dålig update om mitt liv här men de senaste dagarna har varit toppenbra och har liksom varit alldeles för mitt i allt.
Vi fick en svit gratis genom the winery för att gå på baseball-match i Salem. Det var en riktigt häftig upplevelse när vi klev in och all typisk baseball-mat låg framme. Det blev seger för Red Sox, vilket är laget vi hejade på! Det blir förmodligen ännu en baseball-match på tisdag.
Jag har njutit av fin miljö och hängt i the winery (som idag hade folk som spelade musik medan vi blickade ut över solnedgången).
 
Och about high school: Tidigare så skrev jag ju att jag inte kunde börja high school förrän om en vecka. Den biten löste sig snabbt och jag började redan i torsdags. 
 
Schemat är bra, astronomiklassen var dock full så fick byta till ekologi. Sedan så visade sig advanced P.E-klassen endast vara tyngdlyftning med amerikanska fotbollslaget. De enda två tjejerna  är atleter och starka. Jag är den där som knappt orkar lyfta pinnen utan vikter.
 
Jag har träffat många hur gulliga människor som helst, men också andra som lite uppfyller stereotypen för ett klassiskt high school. 
 
Jag ska snart signa upp för antingen cross country, tracks eller cheerleading (några sa att de gärna ville ha mig som back spot pga lång). 
 
Hoppas ni har det fint där hemma! Saknar er alla

Skolan

2013-09-04
Idag så var jag för första gången på Auburn High School för att välja kurser o.s.v. Det är en helt nyrenoverad skola och allt är verkligen sjukt fräscht och det ser ut som i filmerna (vågade inte ta kort idag men får se senare).
 
Jag ska alltså gå 12th grade och är därmed senior! Studievägledaren rekommenderade att jag läste kurser som inte hade SAT-test på slutet. Det betyder alltså att jag också kan graduate!!
 
Mina kurser blev:
English 12 (literature)
U.S & Virginia government  
Algebra 2
Advanced P.E. 
French 3
Astronomy
Art 2
 
Det är mycket akademiska kurser, men skolan krävde att jag läste science och matte medan ASSE krävde government, P.E. och engelska.
 
Nu ska vi dock ta den tråkiga nyheten; jag kan inte börja skolan imorgon. Troligtvis inte ens på en vecka. Tydligen så hade det blivit lite missuppfattningar mellan skolan och min organisation ASSE som hade glömt fixa lite olika dokument. Så jag kan inte börja skolan förrän dessa är klara. Jag kommer förmodligen ändå svänga förbi skolan någon gång för att gå med i antingen cross country-laget eller volleyball-laget. 
 
Det känns fortfarande lite tråkigt allting eftersom jag hade byggt upp förväntningar och faktiskt var taggad att börja skolan. Men det blir lite mer sommarlov för min del, haha.
 
Använder tyvärr inget att annat än en risig mobilkamera än så länge. Detta är i alla fall lite av skolan.

Mina första dagar

2013-09-04
1. Landsväg 2. Utsikt från mitt fönster (observera poolen!!) 3. Deras gosiga hund Brix och lite av vingården. 
 
I söndags anlände jag äntligen till min slutdestination efter att ha flugit med ett miniplan till Roanoke i Virginia. Där plockade Erik, Alex och Melissa upp mig och vi åkte snabbt och handlade lite saker till the winery. Sedan körde vi på landsvägarna hemåt och jag kunde inte göra annat än att förundras av hur otroligt sinnesjukt vackert det är här. Skogsklädda berg och djupa öppna dalar svischade förbi. Det finns massor av rancher med kor och hästar här omkring. Sedan svängde vi förbi the winery för att lämna av grejern, möta Rik och få en rundvandring av både vingården och huset. På kvällen kom Melissas föräldrar, Pat och Mike förbi på middag. 
 
På måndagen så åkte vi in till Christiansburg och fixade mig en amerikansk mobiltelefon, vilket är en gigantisk LG (och ja den är faktiskt en smartphone). Den funkar finfint! Vi åkte även runt till olika mall's för att fixa förnödenheter till mig. På kvällen så började vi titta på Star Wars, men jag somnade innan jag hann se klart, för komiskt nog så är jag fortfarande jet-lagged. Dessutom blir jag otroligt trött av min kattallergi-medicin. Dock så är jag i stort behov av den pga fått en hel del allergiattacker och röda svullna ögon.
 
Jag trivs verkligen bra här. Familjen är så gullig och inbjudande att det knappt känns som att jag är gäst utan redan en del av familjen. Det ser alltid till att jag mår bra och har det som behövs. Har inte fått någon slags hemlängtan alls faktiskt. Nej, jag bara vet att jag har hamnat helrätt!

New york

2013-09-01
 
Hej på er! Just nu befinner jag mig på JGK airport i New York väntandes på flyget till Charlotte i NC. Jag bloggar från mobilen så det kan vara så att allt blir kaos, men vi får hoppas på det bästa. 
 
Jag har i alla fall haft två underbara dagar här. Vi har för det mesta hängt i Manhattan och sett det obligatoriska som Times square, SOHO, China town, little italy och Upper East side. Jag vet redan att jag vill tillbaka.
 
Lär blogga lite mer om NY och min ankomst när jag kommer fram till Virginia! 
 
Kram på er!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus